5 gode grunner for å dra på langtidsferie til Albir

Mange nordmenn velger å tilbringe store deler av vinterhalvåret i Albir. Men hva er det som gjør Albir så populært blant norske langtidsreisende?

Promenaden i albir


 

Den norske Bok-cafen

Bok-cafen ligger sentralt til i hovedgaten i Albir. Her nyter man god mat og drikke i solveggen sammen med likesinnede reisevenner fra Norge.

Bok Cafen

Den norske bok cafen i Albir
Vaffelspising i solveggen på den norske bok cafen i Albir

 

På den norske bok cafen får du tradisjonell norsk mat
Personalet er hyggelig og serviceinnstilt

 

Strandpromenaden

Strandpromenaden Paseo de las Estrallas del Albir er et perfekt utgangspunkt. Her kan man rusle seg en tur langs den 1 km lange marmorbelagte promenaden. Eller man kan nyte utsikten fra en av de mange benkene som er plassert her. I 2015 ble promenaden oppusset med nye marmorfliser og offentlige toaletter.

Her kan du lese mer om ansiktsløftet til strandpromenaden

Promenaden i Albir

Den trivelige strandpromenaden i Albir

 

Morgentrim på strandpromenaden i Albir

 

Spasertur til El Faro - fyret i Albir

Mange har spasertur til fyret som fast morgenrutine når de er på langtidsferie i Albir. Hele turen til fyret og tilbake er nesten 5 km lang og gjør godt for både hjerte og sinn. Langs den flotte turstien er det satt opp utsiktsplasser som gjør turen fin for både de som ønsker et rolig tempo, og de treningsglade blant oss.

Se en timelapse film fra fyret her

Utsikten fra fyret er vakker i alle retninger.
Flott soloppgang fra Fyret i Albir

 

Felles gåtur til fyret
Gåtur til fyret

Fellesskap - møt gamle kjente

Det norske fellesskapet i Albir er unikt, her møter man gamle venner og knytter til seg nye. Solgruppen arrangerer felles aktiviteter som boccia, gåturer, middager, quiz og bingo.

Trim med Rigmor
Boccia er en ukentlig fellesaktivitet

 


Utflukter i nærheten

 Albir er et flott utgangspunkt for utflukter til flere kjente severdigheter. I umiddelbar nærhet har man middelalderbyen Altea som av mange regnes som en av Spanias vakreste byer. Ikke langt unna finner du en av Spanias mest besøkte turistmål i Guadalest.

På facebook siden til Solgruppen Spania kan du lese om og se bilder fra utflukter

Altea by night

 


 

 Har du noen gode grunner for å reise på langtidsferie til Albir? I kommentarfeltet under kan du legge igjen en kommentar og dele det med oss. Du kan også dele blogginnlegget på facebook ved å trykke på knappen del. God helg fra oss i Solgruppen så håper vi at å se dere i Albir til høsten/vinteren :)

 

Legg igjen en kommentar