Reiste alene på langtidsferie

Dette er et lite utdrag skrevet av Tore Strømøy for Frøya.no 07. november 2015. Artikkelen i sin helhet kan leses på ved å trykke på linken Frøya.no

 

Marit Pettersen reiste alene på langtidsferie

Marit Pettersen (73) trosset familiens advarsler og reiste alene på langtidsferie i Spania. Det har hun ikke angret på ett sekund.

Etter en dårlig Frøyasommer lengtet jeg etter sol og varme, forteller den spreke pensjonisten. De dagene det var fint vær var jeg på jobb på sykehjemmet, så da ble det lite sol, forteller hun.

Marit Pettersen på seniordans 2019Marit på "Vårtur med seniordans" i Albir i 2019

Men da hun hørte om den trønderske turoperatøren Solgruppen, som har spesialisert seg på langtidsopphold i Spania for eldre, bestemte hun seg for å slå til. Hele tre uker i Spania og hun ville reise helt alene.

 

Det manglet ikke på advarsler, smiler Marit. Til og med fra mine egne. De var bekymret for at jeg skulle være så lenge og fryktet det ville bli ensomt for meg. Men jeg har ikke følt meg ensom ett sekund.

 

Den første uka var hun deltaker i senordans hver dag, og de andre deltakerne tok henne til seg. Den siste uka har Solgruppen hatt «festuke» og Marit har vært på uflukt, middager, konserter og show og møtt gamle helter som Stein Ingebrigtsen, Dag Spantell og Jenny Jensen, og også fått gode samtaler med dem.

 

Jeg har storkost meg fra første dag, sier Marit. Det har vært befriende å ta et pusterom og også være litt alene. Det er ingen ting jeg MÅ gjøre og ingen som krever noe av meg. Jeg trodde andreuka kunne bli litt rolig uten dansen, men da dukket det opp nye mennesker jeg ble kjent med.
REIS ALENE

Se vår side for enslige reisende

Legg igjen en kommentar