Langtidsferie i Spania

Om langtidsferie i Albir

 Albir er stedet for deg som ønsker rolige omgivelser, men som likevel vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene tilgjengelig. Her er god lokal mat og deilig drikke. Området har et godt tilbud for alle og kan bl.a by på en rekke fornøyelsesparker og golfbaner. Storbyen Benidorm ligger ca. 6 km unna.

I Albir kommer man greit rundt med gåstol, rullestol, elektrisk scooter etc. Her er også mange norske innslag: Kirkesenter, Solgruppens Bok-Café, restauranter, butikker, fysioterapeuter, tannlege, lege og andre helsetjenester og mange norske fastboende. De fleste av våre bosteder i Albir har norsk TV, man får kjøpt norske aviser og ukeblader på Bok-Cafe´n, som også har arrangementer og hjemmelaget norsk og spansk mat. På sommeren er Albir et flott sted for barnefamilier, på vinteren er det trivelig, med voksne turister og fastboende i fin blanding.

Solgruppens Servicekontor ligger rett bortenfor Solgruppens norske Bok-Cafe. Her får våre gjester hjelp, informasjon, melde seg på utflukter, aktiviteter, låne bøker, leie bil og hjelpemidler som elektrisk scooter, gåstol etc. Solgruppens dyktige reiseledere har faste treffetider på de ulike bostedene. Det arrangeres ulike aktiviteter og utflukter, avhengig av årstid og lokale høytider. Ukentlig aktivitetsprogram blir delt ut på treffetider og på Solgruppens kontor. I en nødsituasjon kan du alltid få tak i oss på vår døgnåpne vakttelefon. Våre reiseledere har flere års erfaring og vil gjøre sitt ytterste for at du skal trives og ha det godt. 

Solgruppen formidler bilutleie. Du får levert bilen på hotellet, på vårt kontor eller på flyplassen. Trygt og godt. Vi har mange forslag på steder man kan besøke.

Kart over Albir, Spania

Vårt hjem i solen

Astrid og Lars Bækken reiser med Solgruppen til Albir hvert år. De forteller hvordan de har det på langtidsferie i Albir og hvordan det er å komme tilbake år etter år.

I år har vi 10-årsjubileum! Totalt har vi vært 17 ganger i Albir med Solgruppen. De siste årene 3 ganger per år. Midtsommer er vi hjemme i Norge, men reiser ned på våren for å få en forsmak på sommeren og til høsten igjen for å forlenge den. Vi måtte avbestille en tur på grunn av alvorlig sykdom, men turen vi tok i mars var virkelig noe vi så frem imot og som var gulrota som gav nye krefter og bedre humør. 

Vi dro sammen med venner og familie og hadde det helt topp. Astrid blomstret opp. Vi feiret bursdager på Bok-Cafe´n, fikk trygghet og oppfølging av Solgruppen og været var topp. Albir er godt tilrettelagt og med deilig klima som gjør at man kan være mer aktive enn hjemme i Norge. Vi er jo blitt eldre og har våre plager, men det tørre klimaet her gjør godt. Vi anbefaler på det varmeste våre venner til å bli med oss til vårt hjem i solen.

På Bok-Cafe´n treffer vi alltid likesinnede. De serverer både norsk og spansk mat og har ulike temakvelder. Vi har vært med på mange av utfluktene som arrangeres og som står på aktivitetsprogrammet som kommer hver uke. Astrid liker godt å sole seg, mens Lars er mer aktiv. Han liker å se på Rosenborgkamp og skisport på Bok-Cafe´n.

Vi føler en trygghet med vakttelefonen, som er tilgjengelig 24 timer i døgnet og at det er norsktalende lege der, om vi skulle trenge det. Fra gang til gang lagrer vi en bag med våre ting hos Solgruppen, så vi ikke behøver å reise frem og tilbake med det hver gang. Vi har også feriert med barn og barnebarn, og sitter igjen med flotte og varige minner i alle generasjoner.

Vi bruker pengene våre på å reise, og kose oss. Skaper minner og lever lengre på det til neste tur. «Å reise er å leve» er mottoet vårt.

Vi trives i Albir og føler oss trygge med Solgruppen.

 

Astrid og Lars

Astrid og Lars Bækken på den Norske Bok-Cafe`n i Albir

Aktiviteter og utflukter i Albir

Solgruppens reiseledere og aktivitører tilbyr faste aktiviteter som f.eks. vandreturer, bingo, spanskkurs, temakvelder, kaffekos, boccia, tapasrunder, felles restaurantbesøk, boccia, levende musikk, quiz, dansekvelder og allsangaftener.

Viktig for oss er sosialt fellesskap og godt humør. Hver uke kommer nytt aktivitetsprogram, som varierer fra uke til uke og er tilpasset antall besøkende og det som skjer i lokalmiljøet. Vi har mange som reiser alene, og det blir lagt vekt på livsglede og sosialt samvær.

Solgruppen arrangerer mange spennende og interessante utflukter. Man får også ta del i mye av Spanias mangfoldige kunst, kultur, historie, folklore, gastronomi, dans og musikk. Våre reiseledere er til enhver tid oppdatert både på det som skjer i det spanske og det norske miljøet 


 

Alcalali og Parcent - To idylliske landsbyeridylliske  i Jalondalen. Utkikkstårn fra 1500-tallet og fascinerende lokale museer.

Guadalest -Fjelllandsbyen av  arabisk opprinnelse fra det 8. århundre. Landsbyen henger i fjellsiden 595 m.o.h og er en av Spanias mest besøkte severdigheter. 

Alicante - Vi besøker borgen Santa Barbara før vi utforsker gamlebyen.

Bocopa - Vi får en god innføring i produksjonen av en av Alicantes beste viner. Lokal vin og mat.

Eksempel på utflukt til Guadalest

Safari Aitana – Dette er turen for alle dyreelskere. Vi drar opp til Aitanafjellet 1000 meter over havet, flott natur og mange eksotiske dyr. Vi kjører gjennom dyreparken og får bli med på å mate og bli litt kjent med dyrene. 

Jalondalen – Vi reiser gjennom vindistriktet med et ”hav” av vinranker, før vi kommer til en bodega hvor vi bl.a. får smake på, og kjøpe vin til bodega-priser. I Benidoleig går vi inn i en fantastisk dryppsteinsgrotte med fossiler. 

Borgturen – Vi reiser opp i fjellene og får en skikkelig middelalderfornemmelse i et borgfylt fjellandskap. Vi besøker bl.a borgen i Mola (Novelda) og den spesielle kirken.

Calpe – Ifac klippen er et kjent landemerke. Kjent er også fiskeauksjonen og de fantastiske fisk- og skalldyrrestaurantene. Sjarmerende gamleby.

Villena castle i Alicante

Denia – Vi tar lokaltoget til Denia og besøker den spennende borgen før vi spiser i havna.

Bocairent - Fantastisk gamleby og Covetes Dels Moros, en grupper grotter formet av 50 rom med hull som vinduer 

Finestrat-Villa Joyosa – Vi besøker den vakre fjellandsbyen og den berømte sjokoladefabrikken Valor i Villa Joyosa.

Fornøyelsesparker – Området rundt Benidorm byr på Mundomar med sjøløve-, delfin- og papegøyeshow, Terra Natura dyrepark, Terra Mitica fornøyelsespark og Aqualandia badepark.

 En fin gjeng på utflukt med Solgruppen

Guadalest – Fjellandsbyen av arabisk opprinnelse fra det 8. århundre. Landsbyen henger i fjellsiden 595 m.o.h. og er en av Spanias mest besøkte severdigheter. 

Gå- og vandreturer – Vi har både fine gåturer i nærområdet og lengre vandreturer, noen også med tema som f.eks. vin, appelsinplukking, fotografering etc.

Elche – Vi besøker den lille borgen i havnebyen Santapola før vi reiser opp til byen Elche hvor vi besøker bl.a. katedralen og de fantastiske palmeparkene.

Shoppingtur til Benidorm – Vi besøker den spennende gamlebyen som skiller Playa Levante og Playa Poniente. Vi rusler også rundt i shoppinggatene.

Villena – Sjarmerende liten by med en eventyrlig gullskatt. 66 skinnende gjenstander fra rundt 1000 f.kr. Besøk på bodegas Santa Margarita med ypperlig vin og mat.

Tarbena – Vakre og historiske Tarbena ligger i fjellkjeden mellom Callosa og Calpe. Vi skal se Tarbenas flotte kirke og vil oppleve landsbyens sjarm og med en utsikt som sent vil glemmes.

Vindmøllene på La Mancha slettene

Helsetjenester i Albir

Solgruppens lege / Leie hjelpemidler

Vår lege ved Costa Blanca Klinikken, som ligger like ved bostedene, har vakttelefon for Solgruppens gjester hele døgnet. Han er meget dyktig og hans norske legefrue er også meget omsorgsfull. Du får også leie hjelpemidler som gåstol, rullestol, scooter, toalettforhøyer, lift etc. på vårt servicekontor, eller man kan bestille det på forhånd hos Solgruppen.

Dialyse

Nå tilbyr vi også dialyse ved IMED Levante Benidorm. Sykehuset er anerkjent som Valenciaregionens beste private sykehus i 2012. Solgruppen bestiller behandlinger og sykehuset tilrettelegger transport fra/til hotellet ved hver behandling. Man får mat og norsk avis under behandlingen. Hver dialysestasjon har TV med norsk kanal og gratis trådløst internett. 

Tannlegebehandling / Optiker

Det er mye billigere både å gå til tann-legen og å kjøpe nye briller i Spania. Solgruppen kan hjelpe til både med å oversette hos optikeren til bestemte tider og bestille time til tannlegen for deg. Alle Solgruppens gjester får opptil 25% rabatt på nye briller.

Utenfor Costa Blanca klinikken i Albir

“Godt tilrettelagt også for oss med rullestol”. Når vi med MS drar på tur, har fremkommelighet og mulighet for å få hjelp stor betydning for hvor vi drar. Vi i Røros og omland MS forening har benyttet oss av Solgruppen hvor vi får den hjelpa hver enkelt av oss trenger.

Vi reiser til Albir, en liten perle på Costa Blancakysten, der vi som trenger rullestol eller eletrisk scooter kommer fram i de flislagte gatene. Vi er fra 22 til 55 år med ulike funksjonsnedsettelser. Bare 4 timer fra Norge ligger vårt lille paradis på jord - Albir. Her er noe for enhver smak og for alle aldre.”

Hanne Kolberg

Den norske Bok-Cafe´n i Albir

 

Den norske Bok-Cafe’n er møteplassen for nordmenn i området og tilbyr sine gjester en flott matopplevelse i en trygg, norsk atmosfære. Med norske retter av norske og spanske råvarer har Bok-Cafe’n blitt et fast holdepunkt for både nordmenn og skandinaver som bor i området, og også for mange lokale spanske innbyggere.

 

Velkommen til oss
Vi ligger solrikt til midt i Albirs hovedgate, Avenida del Albir. Feir høytidene hos oss, mange mener vi har Albirs beste fisk, fårikål og julemat. Vi har 17-mai feiring med rømmegrøt, spekemat og jordbær.

 

Hos oss får man kjøpt unike postkort fra Albir, bøker, krim og romaner, språkbøker, faktabøker m.m. og norske ukeblader og aviser.

 

Norsk og spansk mat Frokost, lunsj, lett middag, kaker og nystekte vafler. God hjemmelaget mat! Forruten a la carte så tilbyr vi alltid «dagens rett».
Norsk sport på storskjerm
Vi sender norsk sport direkte på storskjerm inne på Bok-Cafe`n. Alt fra norsk eliteserie i fotball til ski og alpint. Følg med på aktivitetsprogrammet til Solgruppen eller hør med oss på servicekontoret i Albir for oversikt over sendingene.

 

Vi har også temakvelder, rekeaften, spansk aften med musikk etc. Jesse spiller jazzmusikk i perioder. Se oppslag på Bok-Cafe´n eller i Solgruppens aktivitetsprogram. Som Solgruppens gjest har du et eget fordelskort du kan bruke. Solgruppen og Bok-Cafe’n ønsker alle hjertelig velkommen til en hyggelig opplevelse.
tapas på den norske bok-cafe`n i Ablir

 

Utenfor den norske bok-cafen