Koh Samet

Om langtidsferie til Thailand

Pga situasjonen rundt covid-19 vil det desverre ikke bli gjennomført fellesreiser til Thailand i 2022.

Jomtien

Jomtien, utenfor Pattaya har blitt en stor favoritt blant nordmenn og ligger bare vel 1,5 timers kjøring fra Bangkok. Her er strender, butikker, barer og et stort utvalg av restauranter. Det finnes flere norske gode restauranter og sjømannskirken er godt besøkt. Buddha Hill har mange turløyper og en tur langs strandpromenaden når solen går ned er en fin avslutning på dagen. “Storbyen” Pattaya er kun 15 minutter unna.

Strand
På stranden får man leid solsenger med parasoller. Her kan man også få massasje og kjøpt mat og drik- ke. Det går gratis shuttlebuss til stranden mellom de forskjellige bostedene for hotellets gjester.

Flyreisen
Vi bruker vanligvis Norwegians nye dreamliner, direkte fra Oslo til Bangkok. Vi får servert to måltider med drikke ombord. Om man ønsker premiumklasse kommer det et tillegg i pris, spør evt. ved bestilling.

Visum
For opphold i Thailand over 30 dager må man ha visum. Det anbefales å være ute i god tid for å ordne dette og Solgruppen hjelper deg gjerne, mot et til- legg. Merk! Om man blir med på en overnattings- ut- flukt til Myanmar eller Vietnam så får man “nye” 30 dagers opphold i Thailand når man kommer tilbake!

Helse/lege
Sykepleier har sykestue på Family Residence. Bang- kok Hospital i Pattaya har moderne utstyr, norske tolker og spesialister innen de fleste områder. Apotek i hovedgata.

Fellesmiddag ved stranden i Jomtien

Fellesmiddag ved stranden i Jomtien

New Nordic Atrium soverom

Nye og moderne rom og leiligheter

New Nordic Studi Family

Flotte fellesareal og bassengområder

Norske reiseledere i Thailand

Norske reiseledere

Reiselederservice

Solgruppens norske reiseledere har kontor på hotellkomplekset. Her får våre gjester hjelp og informasjon. På kontoret kan man melde seg på utflukter, aktiviteter, låne bøker og leie hjelpemidler som krykker, gåstol etc.. Det arrangeres ulike aktiviteter og utflukter, avhengig av årstid og lokale høytider. I en nødsituasjon kan du alltid få tak i oss på vår døgnåpne vakttelefon. Våre reiseledere har flere års erfaring og vil gjøre sitt ytterste for at du skal trives og ha det godt.

Sosiale aktiviteter og felles middager
Ukentlig aktivitetsprogram blir delt ut på treffetider og på Solgruppens kontor. Vi har mange sosiale aktiviteter og vi møtes ofte til felles middager i nærområdet eller drar sammen til Jomtien eller Pattaya. Ofte er det også norske artister som opptrer i området og da legger vi inn et besøk der. Vi har kaffetreff, quiz, dansekvelder etc. På onsdager er det ikke solsenger og parasoller på strendene så da drar vi til en idyllisk strand i Bang Saray hvor vi leier fluktstoler og tilbringer hele dagen. På lørdager besøker vi ofte sjømannskirken og spiser risengrynsgrøt og nystekte vafler.

Kontor med sykepleier

New Nordic har egen sykepleier på komplekset.

Biler og shuttlebusser

Biler og shuttlebusser som kjører deg til strand og plasser i nærheten.

Kart over Pattaya og Jomtien

 

Bli kjent med en liten bit av Thailand! Solgruppen tilbyr både dagaktiviteter og overnattingsutflukter som er tilpasset antall gjester, periode og det som skjer i lokalmiljøet. Man kan få oppleve Thailands kultur, historie, gastronomi og det blir lagt vekt på livsglede og sosialt samvær.

 

 

Nong Noch Garden

Eventyrlig og fargerik botanisk hage. En av de største attraksjonene i sør-øst Thailand. Her kan vi ri på elefant, bli med på en togtur m.m. Deilig lunsj ved en innsjø, flotte fargerike show. En opplevelse med vakre blomster og kulturelle innslag som thaiboksing, klassisk thaidans i flotte kostymer, tvekamp på elefantrygg m.m.

Dagsutflukt shopping i Pattaya

Vi drar til Pattaya og besøker Central og Mikes. Central er Asias største shoppingsenter med strandbeliggenhet. Rett ved siden av finner man også shoppingsenteret Mikes, så her er det mye å velge for den shoppingglade turist.

Kveldsutflukt til Pattaya

Vi besøker Walking street med alle dens kuriositeter og spiser middag på en hyggelig restaurant.

Thepprasit Night Market

Hver fredag, lørdag og søndags kveld er det nattmarked med et uendelig utvalg av mat, klær og suvernirer osv.

Sriracha Tiger Zoo

Kun 30 minutters kjøring fra Pattaya, kan du besøke den unike Tiger Zoo som er hjemmet til over 400 Royal Bengal Tiger. Vi får se tigershow, krokodilleshow, elefantshow og show med griser. Kanskje kan vi også få mate små tigerunger. her får du smake på krokodillekjøtt grillet på spyd.

Badetur til idylliske Koh Larn

Fra Bali Hai Pier tar vi lokalbåten ut til øya Koh Larn og havna Naban Port. Etter en kort taxitur ankommer vi den pittoriske stranden Tien Beach. Her har vi hele dagen til disposisjon

I tillegg til utflukter har vi ukentlige fellesaktiviteter som feks felles middager, gåtur til Sjømannskirken, quizkvelder, dansekvelder osv.

Forrykende cabaretshow

En ting som Thailand er kjent for på godt og vondt, er ladyboys. Det finnes flere teatre som hovedsaklig består av fullt utkledde ladyboys som fremføre dans og show til diverse musikk og scenerigginger. Fantastiske kostymer. Storslagent

Pattayas flytende marked 

Ble åpnet senhøsten 2008 og er over 100 000 kvadratmeter i utstrekning, det er også det største kunstig oppbygde flytende marked i verden. Markedet er oppdelt i fire hoveddeler nord, nordøst, sentral og den sørlige delen av Thailand. Her er håndverk, kunst og matretter fra landsdelene. Markedet er bygget opp på påler i den store innsjøen.

Bangkok, kontrastenes by

Her blandes moderne skyskrapere med skranglete tuk-tuker, tradisjonelle matmarkeder, lukseriøse skatter og billige kopier. Gran Palace er storslott og kongelig, Wat Po  den 46 m liggende Buddha. Vi tar en båttur på de små klongene i ”østens Venezia”. Lunsj og shopping inngår også.

 Bang Saray, strandtur og vingårdsbesøk

Vi drar til ei idyllisk strand og nyter krystallklart vann før vi spiser deilig skandinavisk lunsj. Vi besøker vingården Silverlake Valley hvor vi tar en rundtur og ser også på Buddha Mountain et verdens største Buddhabilder 130 m høyt og 70 m bredt.

”Sannhetens tilfluktsted”

Helligdommen er bygd i tre, fylt med skulpturer basert på tradisjonelle buddhistiske og hinduistiske motiver. Et flimrende luftslott med en dramatisk plassering ved havet. Inspirert av gamle khmertempler i Kambodsia. Vi drar også til Pattayas utsiktspunkt og Buddha Hill.

Eksklusiv utflukt med Katamaran

Vi tilbringer en hel dag på havet. Vi bader fra båten, besøker idylliske strender og har med egen kokk som lager deilig mat til oss. Vi besøker også apeøya hvor vi kan mate apene med frukt og vann. Vi nyter den flotte solnedgangen.

I tillegg til utflukter har vi ukentlige aktiviteter, blant annet:

Felles middager på spennede og varierte restauranter både i Patramnak, Jomtien og Pattaya. Besøker Sjømannskirken, kaffetreff hos den norske bakern, quiz- kvelder, dansekvelder, jungeltur m.m