Cornwall og det sørvestlige England

Ledig


Cornwall og det sørvestlige England 8-15 mai 2023 

Ville heier og dramatisk klippekyst, pittoreske strender,?bukter og landsbyer, forhistoriske minner, pirater, sagn og legender er rammer rundt denne flotte turen. Vi reiser i den naturskjønne og romantiske sørvestre delen av England der legendariske kong Arthur og hans riddere av det runde bord holdt til.  

 Vi opplever Salisbury Cathedral med Magna Carta, det verdensberømte Stonehenge og andre steinsirkler og kulturminner fra en for lengst forsvunnet tid. På programmet står tinngruvene og tinnkysten, gjort kjent gjennom TV-serien Poldark, for ikke å glemme kong Arthurs myteomspunne Tintagel Castle, og de berømte romerske badene i Bath.

 

   

   


Dag 1 - 8 mai:  

Bussen henter oss ved ankomst London Gatwick og vi kjører vestover til hotellet vårt i den lille og sjarmerende katedralbyen Salisbury (New Sarum). Byen ligger i utkanten av det det fortidige hellige landskapet Salisbury Plains med noen av verdens mest berømte steinaldermonument, blant annet steinsirkelen Stonehenge. 

 Dag 2 - 9 mai:  

Vi starter dagen med en tur i den over 760 år gamle Salisbury Cathedral med det høyeste spiret i Storbritannia. Katedralen har også det best bevarte av de fire opprinnelige kopiene av Magna Carta fra 1215, grunnlaget for Englands parlament. Deretter tar vi turen til Old Sarum, en 2000 år gammel bosetning, et anglo-saksisk fort, en romersk base, en normannisk befestning og i middelalderen fraflyttet katedralby.  Vi kjører over Salisbury Plains til Stonehenge og bruker de neste timene i dette gamle rituelle og hellige landskapet av monumenter hvor Stonehenge er det yngste, mest monumentale, og et av verdens mest kjente byggverk. Alle de forhistoriske monumentene i dette landskapet står på UNESCOs verdensarvliste.  Fra Stonehenge kjører vi til Newquay ved kysten nord i Cornwall – en busstur som tar ca. 3 timer. Vi bor i Newquay i fire netter. 

 Dag 3 - 10 mai:  

Dagen er viet Tintagel Castle, ruinene av festningsborgen og slottet knyttet til legenden om kong Arthur og ridderne av det runde bord. Beliggenheten er dramatisk, plassert på klippene omringet av frådende vannmasser. Tintagel Castle er omkranset av myter og legender, og et av de mest spektakulære historiske stedene i Storbritannia. Fra Tintagel Castle kjører vi gjennom det ville hedelandskapet Bodmin Moor og spiser på den gamle skysstasjonen og vertshuset Jamaica Inn, kjent fra Daphne du Mauriers bok med samme navn.  

 Dag 4 - 11 mai:  

Denne dagen besøker vi Cornwalls pittoreske landsbyer, bukter og vakre strender. Første stopp er den sjarmerende tidligere fiskelandsbyen St. Ives Bay med sine flotte gallerier, koselige havn og små butikker. Vi stopper på Men-an-tol som er et steinmonument fra bronsealder. Derfra går turen videre til Land`s End, det vestligste punktet i Cornwall og tar turen ned til havet hvor tre fyrtårn sørger for en av de best opplyste vannveiene på de britiske øyer. Vi spiser lunsj på The First & Last Inn som har ønsket smuglere velkommen helt siden 1600-tallet.  Turen går videre til Portcurno?Beach, og på turen tilbake til Newquay stopper vi på Merry Maidens Stone Circle. 

Dag 5 - 12 mai:  

Helt fra bronsealderen for tre- til fire tusen år siden ble tinn utvunnet i stor skala i Cornwall, og gruvelandskapet står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Tinnet var etterspurt over store områder og allerede den gangen ble tinn eksportert i stor skala helt til Middelhavet. Winston Grahams berømte romaner, hvor handlingen er lagt til gruvedrifta etter tinn på 1700-tallet, ble brakt til live gjennom den populære TV-serien Poldark.Denne dagen kjører og går vi langs tinnkysten fra Towanroath Shafts/Wheal Coates til Crowns Engine Houses, Botallack mines til Levant mines(gruvene). Innom et gruvemuseum. Mange vil kjenne igjen landskapet fra TV-serien. 

Dag 6 - 13 mai:  

Vi kjører fra Newquay til Bath gjennom det barske hedelandskapet i Dartmoor nasjonalpark og gjennom Cheddar Gorge. Dartmoor er kjent for mange som bakteppet i sir Arthur Conan Doyles roman «Hunden fra Baskerville». Cheddar Gorge er en naturskjønn trang canyon med høye klipper og dype grotter. I en av grottene ble Storbritannias eldste komplette skjelett, den 9000 år gamle Cheddar Man, funnet i 1903. Cheddar er også hjemmet til den berømte Cheddar-osten. Overnatting på hotell i Bath. 

 Dag 7 - 14 mai:  

Byen Bath står på UNESCOs verdensarvliste og er berømt for sine godt bevarte romerske?bad. Byen ble anlagt av romerne i forbindelse med kurbadet for 2000 år siden og badene ble gjennom århundrene etterpå brukt av adelen. Vi besøker badene og den berømte Pulteney Bridge, som går over elva Avon. Bussen kjører videre til Avebury, Silbury Hill og West Kenneth Long Barrow. Den lille landsbyen Avebury ligger i midten av tre steinsirkler som er av de fineste og største i Europa. Silbury Hill er en 40 meter høy haug, den høyeste i sitt slag i Europa. West Kenneth Long Barrow er den største, mest imponerende og best tilgjengelige steinkammergrav i England. Alle monumentene ble satt opp i steinalderen for over 5000 år siden, er del av det hellige landskapet på sletta Silbury Hill og står på UNESCOs verdensarvliste. Overnatting på hotell i Marlborough.  

 Dag 8 - 15 mai:  

Etter frokost kjører vi siste etappe med buss til London Gatwick lufthavn og flyr hjem til Norge. 

Reiseleder på turen blir Kristin Prestvold. Hun har vært reiseleder på flere av våre turer til Skottland, Irland og på Svalbard. Hun er arkeolog i Trøndelag fylkeskommune og har nettopp utgitt en kulturhistorisk reisehåndbok om nordre Skottland, ”Oppdag Vesterled”. Hun er en meget dyktig formidler, og svært kunnskapsrik. 

Inkludert i prisen

  • Fly Trondheim – London Gatwick t/r 
  • 7 hotellovernattinger med frokost 
  • 2 middager 
  • Busstransport under hele reisen 
  • Inngangspenger i henhold til program
  • Norsk reiseleder 

 Reise fra andre flyplasser i Norge på forespørsel. 

Pris

Turpris: fra 20900 .- pr person

Pris for å reise alene:  fra 25 900.- pr person


Bestill reisen
Send oss en forespørsel

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

  • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
  • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
  • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
  • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her