Jubileumstur med buss fra Paris til Albir

En 8 dagers opplevelsesreise og solfylte dager i Albir

Vi feirer at det er 30 år siden Solgruppen begynte med bussreiser til Spania.

Bli med Anita på en eksklusiv kombinasjonstur med fly og buss nedover Europa. Hele 8 opplevelsesrike, trivelige dager skal vi bruke fra Paris til Albir. I populære Albir velger du selv hvor lenge du vil være og bosted.

Hvert år arrangerer Solgruppen en bussreise med endestasjon i Albir. En populær opplevelsesrik tur som hvert år er forskjellig. På denne reisen kommer opplevelsene som perler på en snor. Vi flyr ned til vakre Paris i Frankrike hvor bussen og vår dyktige sjåfør venter på oss. Vi skal bo sentralt i Paris, koselige Montmartre i to netter og får to hele dager hvor vi skal ha sightseeing i denne fascinerende byen, cruise på Seinen, rusleturer, egen tid, god mat og drikke på koselige restauranter. Vi setter snuten sørover og kjører korte etapper i betagende landskap, til idylliske landsbyer og kulturrike storbyer. Det er lagt inn interessante utflukter hver dag, vi overnatter på fine sentrale hoteller, vi spiser både på hotellrestauranter og lokale koselige spisesteder. Anita har lagt inn flere overraskelser.  Vi har ofte pauser underveis og koselig samvære i bussen.

I trivelig selskap skal vi høre om historie og tradisjoner, se flotte severdigheter, arkitektur og blomstrende landskap. Vi skal nyte gode viner og både det velsmakende franske og spanske kjøkken. Vi skal oppleve eventyrlige storbyer som Paris, Lyon og Barcelona. Vi skal innom pittoreske småbyer og landsbyer som burgundhovedstaden Beaune, romerbyen Nimes, Figueres, kystbyen Playa de Aro, Unescobyen Pals, havnebyen Sitges og pavebyen Peñiscola. Vi skal besøke Salvador Dalimuseet, ha litt piknik og vin, se maleren Cathrine Bergsruds flotte malerier i Unescokirken Sant Pere de Pals m.m.  

I Albir velger vi selv hvor vi vil bo og hvor lenge vi vil være. Fra 02.10 er det late dager i solen i Albir, men det er også mange aktiviteter, sosialt samvær og utflukter å ta del i. Reis gjerne alene her er vi som en storfamilie på tur. Etter å ha fått mange reiseminner og gode venner er det direktefly fra Alicante og hjem til Norge.

Prisinformasjon

Inkludert i prisen:

 • Flytransport
  •  Utreise fra Norge til Paris
  • Returfly fra Alicante til Norge på valgt dato (Priser er basert på Trondheim/Oslo) 
 • Halvpensjon underveis på bussturen
 • 3 lunsjer
 • Inngangsbilletter på museum/attraksjoner lagt opp i bussturen
 • Vinsmaking
 •  Byvandring med lokalguide
 • Norsk reiseleder under bussturen
 • Velkomstfest i Albir
 • Valgt bosted i Albir. 
 • Jubileumsfest 30.10 er inkludert.

Pris pr.person når 2 personer deler rom. Enkeltromstillegg er pr. natt i Albir.

Inkludert i pakkereisen:

Flytransport utreise Norge- Paris, returfly fra Alicante til Norge på valgt dato (priser er basert på Oslo / Trondheim), halvpensjon underveis på bussturen, 3 lunsjer, inngangsbilletter på museum/attraksjoner lagt opp i bussturen, vinsmaking, norsk reiseleder under bussturen, byvandring med lokalguide. Velkomstfest i Albir. Valgt bosted i Albir.  Jubileumsfest 30.10 er inkludert!  Ingen reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er inkludert. Ønsker du avgang fra andre flyplasser, andre bosteder eller varighet så ta kontakt for pristilbud. 

Vi tar forbehold om forandringer i programmet og skrivefeil.

Hoteller

Reiseleder

Anita Elisabeth Bekken

Dagsprogram

Dag 1: Norge - Paris, verdens mest besøkte by

Onsdag 25. september

Vi ankommer flyplassen i Paris på formiddagen så vi får mye ut av dagen. Vår dyktige sjåfør tar oss med inn til sentrum, der vi har tid til en kaffe eller lunsj og vår kunnskapsrike norske lokalguide tar oss med på en spennende sightseeing. Paris er hovedstaden for kunst, mote og romantikk. Her finner vi ikke bare storslåtte historiske monumenter og fantastiske kunstmuseer, men også travle bulevarder og sjarmerende gater, eksklusiv shopping og gastronomiske matopplevelser. Med sine 324,8 meter og 20.000 lyspærer som på kveldstid blinker utover byen, er Eiffeltårnet uten tvil den mest besøkte turistattraksjonen i Paris. Vi avslutter i koselige Montmartre der vi skal tilbringe to netter. I nærheten ligger det gamle stemningsfulle kunstnerkvarteret, den majestetiske Sacré-Cœur-basilikaen og Molin Rouge. Vi har ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes til middag på en lokal restaurant.

Dag 2: Paris

Torsdag 26. september

Etter en god frokost skal vi bli enda bedre kjent med romantiske Paris. Vi begynner ved foten av Eiffeltårnet. Her skal vi på et lite elvecruise på Seinen. Vi glir under broene i Paris og beundrer en rekke vakre monumenter og broer langs vannveien. I løpet av cruiset passerer vi blant annet Eiffeltårnet, Notre Dame, Hotel de Ville og Louvre. Etterpå blir tid på egen hånd for de som ikke ønsker å følge med guiden. Paris har noe for enhver smak. Her kan vi nyte livet på en av byens mange fortauskaféer med en kopp kaffe og smake på berømte franske bakverk. I Paris finner du mange delikatessebutikker med et fantastisk utvalg av oster som kan nytes sammen med en god flaske vin.  Hva med en piknikk i en av de mange parkene?  Shoppingmulighetene er mange, hva med et besøk på de store varehusene Galeries Lafayette og Printemps eller de eksklusive butikkene på Champs-Élysées? Hva med et besøk på noen av Paris fantastiske museum og gallerier?

I kveld skal vi  ut og spise på en trivelig ærverdig restaurant.

Dag 3: Paris - Beaune - Lyon

Fredag 27. september

Etter frokost forlater vi hovedstaden og setter snuten sørover mot burgundhovedstaden Beaune.

En malerisk liten by i departementet Côte d’Or, berømt for sine viner og sine gamle bygninger, ikke minst det 550 år gamle Hospices de Beaune. I den maleriske gamlebyen rusler vi rundt og beundrer  bemerkelsesverdige monumenter, vakre renessanseherskapshus og sjarmerende gårdsrom før vi har tid til lunsj og besøke en av de lokale vinkjellere. Her er koselige småbutikker og vinbarer.

Mette av mat, vin og inntrykk setter vi oss i bussen og etter en etappe er vi fremme i fascinerende Lyon. Middelaldergatene i Vieux Lyon/gamlebyen er spennende å vandre rundt i. Bybildet har flotte kirker fra forskjellige epoker og elegante renesansepalass. Lyon er en gammel by med en historie som går tilbake til Julius Cæsars tid da han erobret området der de to elvene Rohne og Saone flyter sammen.  Her skal vi bo i sentrum og det blir tid på egen hånd før vi spiser middag på hotellet. 

Dag 4: Lyon - Nimes

Lørdag 28. september

Etter frokost tar vi en liten sightseeingtur i byen som var så viktig i Romerriket og betegnes som et levende museum da store deler av sentrum står på Unescos liste. Vi spaserer i gamlebyen og drar bl.a opp til den vakre Fourvièrebasilikaen. Anlegget inneholder to kirker, den ene oppå den andre. Det øvre kirkerom er rikt ornamentert, mens det lavere har en enklere form. Kirken er viet til jomfru Maria, som hevdes å ha reddet Lyon fra pesten i 1643. Her er det både cafe, en liten butikk og ikke minst en fantastisk utsikt over byen. Etterpå setter vi snuten sydover mot romerbyen Nimes som også er kjent for jeans, Denim og tyrefekting. Idag spiser vi lunsj underveis slik at vi kommer tidligere frem til Nimes. På ettermiddagen er det mulig å bli med på en liten rusletur i byen før vi spiser middag på hotellet. Nimes har en rik historie og var en av de viktigste byene i Gallia i romertiden. Amfiteateret ble bygget rundt år 70 e.Kr. av lokal kalkstein, og det er et av de best bevarte antikke romerske templene i verden. Det ble brukt til gladiatorkamper, offentlige henrettelser og dyrejakt. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5: Nimes - Figueres - Costa Brava (Kystby)

Søndag 29. september

Rett etter frokost fortsetter ferden sørover og vi har kun en liten stopp før vi når “spanskegrensen”. I Salvador Dalïs fødeby Figueres besøker vi det eventyrlige museet Teatro- Museu Dalí og dukker inn i hans surrealistiske verden. Den spanske multikunstneren (1904-1989) var en meget produktiv kunstner. Hans kunstnerskap strakk seg fra tidlig i 1920-årene til sent i 1980-årene. Dalís kunst er forbløffende og grensesprengende. Han er mest kjent for sine bilder, men har både skrevet bøker, laget film, designet klær og smykker. Museet gjør inntrykk på alle og er en av Spania mest besøkte.

Dalí spilte på massemediene og gjorde seg selv til et kunstverk, med sin ekstreme oppførsel.

Figueres er kjent for sin rike historiske arv, med både middelalderarkitektur og neoklassiske – og modernistiske arkitektoniske perler. I middelalderen var Figueres en festningsby. Det blir tid til lunsj og bli kjent med byen før vi kjører mot Middelhavet og en av Costa Bravas kystbyer. Her skal vi overnatte  i to netter og spise middag på hotellet. (Det blir også et lite vinstopp idag.)

Dag 6: Costa Brava - Pals - Costa Brava (Kystby)

Mandag 30. september

I dag har vi deler av dagen til egen disposisjon før vi drar opp til en av Catalonias vakreste byer,  Unescobyen Pals. Omgitt av fantastisk natur med fjell, våtmarker og rismarker og er en del en del av naturparken, kun 3 km fra lange, øde sandstrender. Et besøk i middelalderbyen er som å reise tilbake i tiden. Det historiske sentrum er godt bevart, og lokale tradisjoner og gastronomi har blitt høyt verdsatt. Her skal vi ha god til å se oss rundt før vi besøker kirken i Sant Pere som har eksistert i over 1.000 år. En del av steinen som den ble bygget av, kommer fra Pals gamle slott. Her har den dyktige norske malerinnen Cathrine Bergsrud, som første kvinne, fått det ærefulle oppdraget av den katolske kirke å male to store veggmalerier i Unesco-kirken Sant Pere de Pals. De blir installert i august 2024.

Dette blir en opplevelse å oppleve disse og kirken. Cathrine har bodd i Catalonia siden 1991 og har hatt utallige utstillinger både i Norge, Sverige, Spania og Mexico. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 2020 da hun fullførte et 66 m2 veggmaleri i Kirken Santa Ana d´Èstartit samt fantastiske glassmalerier.

Dag 7: Costa Brava - Barcelona - Sitges

Tirsdag 01. oktober

Etter frokost er det ikke langt før vi når fantastiske Barcelona hvor vi skal tilbringe dagen. Her skal vår norske byguide vise oss sitt Barcelona. Foruten kjente severdigheter som storslåtte Sagrada Familia, mesterverket til den kjente arkitekten Antoni Gaudí (som det sies at skal stå ferdig i 2026, etter over 140 år), skal vi på en panoramatur med bussen før vi skal kose oss i gamlebyen. Her velger du om du vil ha en rolig laaang lunsj ved Santa Maria del Mar, Havets katedral. Den ligger i bydelen La Ribera, og ble bygd mellom 1329 og 1383. Den er et enestående eksempel på katalansk gotisk arkitektur. Noen har sikkert lest boken eller sett filmen, Havets Katedral av Ildefonso Falcones. Hele området er magisk. Det er som å gå rundt i en middelalderroman – helt magisk.

Det er også anledning til å bli med på en trivelig byvandring. Vi utforsker de smale smugene, passerer imponerende kirker, historiske palass og sjarmerende torg. Guiden deler historier og legender.

Vi besøker også matmarkedet Santa Catalina. Etter byvandringen har vi tid på egen hånd til både shopping og lunsj før vi rusler ned til havnen hvor vi skal gå på bussen igjen. Fra Barcelona er det bare 35 km til hotellet i den vakre kystbyen Sitges. Byen kombinerer katalansk småbysjarm med kultur, genuine tavernaer og fine strender. Den er kjent for sin årlige filmfestival som tiltrekker både filmelskere og de mange berømte ansiktene man ser på både TV og filmlerretet. Her er flere strender, promenader og en hyggelig gamleby som er morsom å utforske. Vi skal bo ved lystbåthavnen i Sitges og spise middag på en av de hyggelige tavernaene i havna. Det er også et fint område å gå en ettermiddag/kveldstur.

Dag 8: Sitges - Peñiscola - Albir

Onsdag 02. oktober

Etter frokost er det tid til å ta en tidlig rusletur før vi setter oss i bussen til siste kjøredag mot Albir.

Det blir både guiding, spansk-kurs og gode historier underveis. Dagens lille høydepunkt blir den gamle pavebyen Peñisola. Slottet er omgitt av murer, befestninger, tårn, bolverk og porter. Plasseringen kunne ikke være bedre. Den ligger på en liten halvøy 66 m.o.h. Peniscola blir alltid husket i forbindelse med paven Don Alvaro de Luna som ble valgt ut til å løse problemet med de to pavene og deres tilhengere. Ingen av dem ville gå av. Den spanske paven ble den tredje i denne runden og fikk navnet Benedict XIII, kjent i Spania som Papa Luna. Deler av filmen Game of Thrones ble spilt inn her. Vi utforske byen og det blir tid til lunsj. Utpå ettermiddagen ankommer vi vårt annet hjem i solen, Albir. Her har vi også en egen Bok-cafefest. Velg selv hvor lenge du ønsker å være i Albir etter bussturen og om du vil bo på hotell med frokost/halvpensjon eller i leilighet. Se eget skriv med boalternativer og eget skriv med priser. Hjemreise fra Alicante flyplass.

Under oppholdet i Albir blir det arrangert aktiviteter og utflukter som man kan ta del i. Forskjellig ukesprogram hver uke. Det er inkludert en felles middag på Bok-Cafe´n for gruppen og det kommer også gjester ned med fly som tar del i aktiviteter. Det blir trim, 6èr klubb, felles middager, gåturer etc.

Reise gjerne alene, her er vi som en storfamilie på tur. 

Vi tar forbehold om forandringer i programmet og skrivefeil.

Vi er her for deg

En reise med Solgruppen kan bli akkurat slik du ønsker deg. Du velger selv den flyplassen du vil reise fra, hvor du vil bo under oppholdet og selvsagt hvor lenge du ønsker å være der. Våre guider på destinasjonen er behjelpelig om du skulle ha spørsmål underveis i oppholdet.