Julemarked i Tallinn og Riga

-med innblikk i norske hjelpeprosjekter – og en natt på Spa-hotell!

Denne turen blir en fin kombinasjon med julemarked i Tallinn og Riga, og vi får et innblikk i tre hjelpeprosjekter som er startet og som fortsatt drives med norsk hjelp. Reiseledere på turen blir Erling Hansen og Solveig Bergsland. Begge to var med å starte opp Peeteli-prosjektet for gatebarn i Tallinn. Erling er i dag ansatt i Solgruppen som reisekonsulent/reiseleder, mens Solveig fortsatt driver aktivt med hjelpeprosjekter i Estland og Latvia. Vi skal bo sentralt i nærheten av julemarkedene i Tallinn og Riga, og på vei mellom de to byene skal vi tilbringe en ettermiddag og natt på spa-hotell i Estlands «Spa-hovedstad», Pärnu!

Fredag 8. desember
Fly fra Oslo 19.15, til Tallinn 21.45. Evt. tilslutning fra Trondheim 17.00. Etter ankomst kjører vi med buss de få minuttene fra hotellet fra flyplassen til hotellet vårt som ligger nær gamlebyen i Tallinn.

Lørdag 9. des
Vi starter dagen med besøk i Peeteli barnehjem, og får en orientering om gatebarnprosjektet. Videre besøker vi Maria Magdalena-kirken, som har et relativt nystartet prosjekt for barn, og et suppekjøkken. Vi spiser lunsj i kirken. Om kvelden er det mulighet til å rusle rundt på julemarkedet på Rådhusplassen i Gamlebyen (gåavstand fra hotellet).

Søndag 10. des
I dag skal vi på byvandring i Gamlebyen med lokalguide. Vi rusler rundt i den koselige gamlebyen oppe på høyden midt i Tallinn. Etter byvandringen er dagen til egen disposisjon, og god tid til å oppleve julemarkedet og gjøre sine innkjøp.

Mandag 11. des.
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører en runde utover Pirita-halvøya, der vi stopper ved blant annet den store sangfestivalplassen. Estland er kjent for sterke korsangtradisjoner, og på denne plassen holdes de store sangerfestivalene. Vi kjører ut av Tallinn og sørover til Pärnu, der vi spiser lunsj og skal tilbringe ettermiddagen, kvelden og natta på et flott Spa-hotell.

Tirsdag 12. des
Vi fortsetter sørover og passerer grensa til Latvia. Vi besøker nok et hjelpeprosjekt, Tabita-senteret i Ogre utenfor Riga. Der spiser vi også lunsj. Utpå ettermiddagen kjører vi inn til Riga og hotellet vårt. Her får vi igjen mulighet til å oppleve et julemarked.

Onsdag 13. des

Etter frokost kjører vi til flyplassen og sjekker inn til flyet til Oslo, avgang kl. 11.40 (lokal tid), ankomst Oslo 12.15. Videre til Trondheim for de som skal dit, ankomst Trondheim 14.20.

Inkludert i reisen:

  • Fly Oslo – Tallinn, Riga-Oslo
  • Hotell med frokost i fem netter
  • Inngang i spa/velværeavdeling på spa-hotellet i Pärnu
  • To lunsjer
  • Transport ihht. program
  • Reiseleder fra Solgruppen
  • Reisevert fra NOGE (Norsk forening for Gatebarn i Estland)

Prisinformasjon

AvreisedatoAvreisebyVarighetPris p.p. **Enkeltromstillegg **
08.12.2023​Oslo6 dagerKr 11 900,- Kr 2 100,-Bestill
08.12.2023​Trondheim 6 dagerKr 13 000,- Kr 2 100,-Bestill
08.12.2023​Tilslutning fra andre flyplasser6 dagerPå forespørselKr 2 100,-Forespørsel
   

* Oppgitt pris per person tar utgangspunkt i at 2 personer deler rom
** Enkeltromstillegg kommer i tillegg når 1 person benytter et rom alene