Sørvestre Skottland og de indre Hebridene

Ledig


Bli med på en spennede tur i vesterled, til en interessant del av Skottland. Vi skal besøke et naturskjønt område i det sør-vestlige Skottland og litt av Indre Hebridene. Denne tiden av året er det utrolig vakkert her, spesielt på øya Arran som er kjent for sin blomsterprakt. Her er det også mye historie, og med radarparet Kristin Prestvold og Ragnar Jenssen i spissen blir det en unik tur-opplevelse!


reiseleder Ragnar Jenssen

Ragnar Jenssen har I mange år vært reiseleder I flere land. Han er tidligere kultursjef I Ørland kommune.

reiseleder Kristin Prestvold

Kristin Prestvold er utdannet arkeolog og jobber som fylkesarkeolog i Trøndelag. Hun har i en årrekke jobbet med formidling og forvaltning av kulturminner i både inn- og utland, blant annet Skottland..

 

Dagsprogram

Tirsdag 19. mai 2020
Fly til Edinburgh, buss til Glasgow for overnatting og litt sightseeing.
Onsdag 20. mai
Innleid buss (som følger oss resten av turen) med stopp ved Loch Lomond, Skottlands største innsjø, lovprist for sin skjønnhet. Videre sørover i Kintyre-halvøya, velkjent av våre forfedre i vikingetida. Vi kjører ombord på ferga i Kennacraig, for en godt og vel to timers transport over til Port Askaig på øya Islay. Her skal vi overnatte, og vi ser oss om på øya, med vakker natur og mange kulturminner. Islay er vel mest kjent for sine mange whiskydestillerier. Her er det 8 fabrikker på øya med ca 4.000 innbyggere.
GlasgowGlasgow
Torsdag 21. mai
Mer av Islay, med besøk på museer og andre kulturminner. Noen vil kanskje ut på en guidet vandretur, mens andre besøker et destilleri eller to. Ut på ettermiddagen går vi ombord på ferga som bringer oss tilbake til fastlandet. Overnatting i den lille byen Tarbert.
Fredag 22. mai
En tur sørover til havnebyen Campbeltown, med sin meget lange og meget dramatiske historie. Og en sving ned til sørspissen av halvøya, udødeliggjort gjennom Paul McCartneys sang ”Mull of Kintyre”. Herfra kan man på klare dager se over til Irland. - Deretter drar vi til fergeleiet Cloanaig og lander etter en kort tur på Lochranza (med slottet der den onde ridder Kato bodde, i filmatiseringen av ”Mio min Mio”, etter Astrid Lindgrens bok) på øya Arran. 2 overnattinger i den lille ”byen” Brodick (egentlig Breivik, på eldre norsk).
Highland cattleHighland cattle
Loch LomondLoch Lomond
Lørdag 23. mai
Tur rundt øya med et enormt blomsterflor, på denne tiden av året. Besøk på små håndtverksbedrifter av ulik art, bl.a. i Blackwaterfoot på vestsida av øya. Det finnes også en liten sjokoladefabrikk i Brodick. De spreke kan ta en tur opp på Goatfell, en topp på 850 m.o.h. Turen opp og tilbake, etter godt tilrettelagte stier, tar kanskje 4 timer. Ellers er det en fin tur selv om en ikke går helt opp på toppen. Brodick Castle er vel verdt et besøk.
Søndag 24. mai
Vår siste fergetur: Brodick - Ardrossan, i underkant av en time. Besøk på utstillingen ”Vikingar!” i Largs, der den norske kongen Håkon Håkonson tapte slaget som på mange vis markerte avslutningen på vikingenes innflytelse på det skotske fastlandet. Vi ligger over i Ayr, en festningsby anlagt av Cromwell under den engelske revolusjonen.
Brodick castleBrodick Castle
Mandag 25. mai
To minneverdige besøksobjekter denne siste hel-dagen i Skottland: Det ene er praktfulle Culzean Castle på de bratte klippene over Clyde-fjorden - ett av landets flotteste slott. Det andre er Robert Burns-sentret i Alloway, i utkanten av Ayr. Sentret er bygd ved fødestedet til den skotske nasjonaldikteren, og er omgitt av en stor fin park. Robert Burns, som døde i 1796, har en forbløffende posisjon hos den alminnelige skotte, og mange kan sitere mange vers av diktene hans. - På slutten av dagen drar vi til Edinburgh for en tur på byen, bl.a. på den litterære politihelten Rebus sitt favorittsted Oxford Bar. I Edinburgh får vi turens siste overnatting.
Tirsdag 26. mai
En liten tur rundt i den flotte byen, før vi drar til flyplassen og starter på heimveien.
AllowayAlloway

*Med forbehold om mindre endringer

Inkludert i prisen

  • Fly Trondheim - Edinburgh t/r inkl. 1 kolli
  • All buss og fergetransport under turen
  • Inngangsbilletter på besøkssteder i programmet
  • 7 hotellovernattinger inkl. frokost
  • 2 norske reiseledere på hele turen

Pris

Pris per person i dobbeltrom: kr 15 900,- 
Pris for å reise alene: kr 20 800,-

For spørsmål angående turens innhold, ring reiseleder Ragnar Jenssen på telefon: 415 04 339


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

  • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
  • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
  • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
  • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her