Tulipanreise til Nederland

Innholdsrik tur til Nederland med besøk i flere byer og tulipanblomstringen i Keukenhof

Møt våren i Nederland! Bli med oss på en innholdsrik tur til Nederland der vi besøker de tre byene Rotterdam, Den Haag og Amsterdam. Og ikke minst skal vi se den fantastiske tulipanblomstringen i Keukenhof («Kjøkkenhagen») utenfor Amsterdam. På to av dagene har vi med norsk- eller skandinavisktalendetalende lokalguider.

Innholdsrik tur til Nederland med besøk i flere byer og tulipanblomstringen i Keukenhof

SØNDAG 21. APRIL:  TRONDHEIM – SCHIPHOL – ROTTERDAM – DEN HAAG (M)

Flyavgang med KLM fra Værnes er klokka 12:00. Husk gyldig pass!

Solgruppens reiseleder tar imot alle reisende på Trondheim Lufthavn Værnes og følger gruppen på hele turen. Flyet går direkte til Amsterdam med ankomst klokka 14:20. Nederland er med i så vel Schengen som EU, så vi trenger bare å vise passet før vi plukker opp bagasjen. Utenfor terminalen venter vår turbuss på å ta oss med på sighteseing i Rotterdam. Hit utvandret mange norske sjømenn, og vi passerer den Norske Sjømannskirken som er et treffpunkt for nordmenn her nede. Vi tar et besøk i «Kråkeredet Brasserie» for middag mens vi nyter godt av den flotte utsikten fra utsiktstårnet Euromast som rager nesten 200 meter over bakken.

Med lokalguide på plass i bussen fortsetter turen igjennom Rotterdam sentrum som har en ganske sprek arkitektur. Navnet Rotterdam har ingenting med gnagere å gjøre, men kommer derimot fra den røde elven «Rotter» sammensatt med «Dam» som betyr demning. Hjemmelaget Feyenoord slo RBK 1-0 på hjemmebane i Champion League, etter uavgjort 2-2 på Lerkendal i 1999. Vi speider etter stork og trekkfugler mens vi kjører langs Atlanteren og sanddyner opp til den Den Haag. Denne vakre byen huser både Kong Willem-Alexanders Residence og Nederlands Storting som kalles Staat-General. Vi skal bo den første natten her på Hotel Voco  midt i byens handlegate.

MANDAG 22. APRIL: DEN HAAG – SCHEWENINGEN – AMSTERDAM (F)
Etter frokost i dag så sjekker vi ut av hotellet og tar plass i turbussen vår. Vi tar en stans ved Fredspalasset der den Internasjonale Krigsforbryterdomstolen holder til, før vi kjører ned til strandbyen Scheweningen og følger strendene nordover til Keukenhof. Stedet er viden berømt for sine tulipaner og trekker årlig 1,5 millioner besøkende. Tulipaner var en eksotisk vekst som kom fra Tyrkia på slutten av 1500-tallet, og ble et statussymbol i overklassens hager. Faktisk kunne tulipanløk koste 30 ganger årslønna til gartneren, helt til tulipanprisene krakket i 1637. Mange blomsterhandlere gikk konkurs og det ble nedgangstider. Vi skal ikke gå på blomsterbørsen, men heller rolig nyte synet av alskens flotte blomstervekster. Deretter kjører vi en halvtimes tid på motorveien A4 inn til storbyen Amsterdam. Her skal vi bo sentralt i gangavstand til kanalene og det hele. Etter innsjekk har vi ikke mere på fellesprogrammet denne dagen. Vi anbefaler at man benytter seg av hotellets bar og restauranter. Reiseleder tilbyr seg selvsagt å bli med ut og gå en kveldstur rundt hotellet.

TIRSDAG 23. APRIL: BYVANDRING OG KANALFART I AMSTERDAM (F,M)
Frokost på hotellet, og så inviterer reiseleder til en byvandring til de mest berømte stedene som ligger i gangavstand. Det første stedet vi passerer er Barneys Coffee-shop som passende nok ligger rett ovenfor Posthoornkirken med sine flotte tårn som synes fra hele byen. Videre går vi handlegaten i det som tidligere var Rødlysstrøket. Det er nå blitt en trygg og  staselig handlegate som munner ut i Slottsplassen med det Kongelige slott. Vi tar tid på egenhånd her før vi fortsetter vandringen til Anne Franks Hus. Hennes tragiske skjebne med 2 år i skjul for nazistene før hun ble arrestert, er godt kjent takket være hennes dagbok som er publisert over hele verden. Jeg foreslår deretter at vi besøker et typisk nederlandsk pannekakehus så alle får kjøpt seg lunsj. Deretter seiler vi en tur på kanalen før vi går i land og spiser middag i et av kanalhusene.

 ONSDAG 24. APRIL: VOLENDAM, EDAM, TRESKO OG HJEMREISE (F,M)
I dag spiser vi frokost og tar plass i vår turbuss. «Rijksantikvaar» er en nederlandsk oppfunnet tittel, og vi skal i dag besøke hans kjære fiskerlandsby Volendam. Det er en godt bevart pittoresk fiskerlandsby som har greid å videreføre mye av den hollandske kulturen fra seilskutetiden. Etter sigende skal det opprinnelig være mye trøndersk tømmer i veggene på husene her, og ikke minst vindmøllene. Dette er jo da også et senter for kortreist mat og hollandsk håndtverk. Vi får handlet alt vi måtte ønske oss av tresko, kjoler, forkleder, kyser og for ikke å snakke om edamerost og kortreist mat i ulike utgaver. Vi samler oss på en bondegård for en felles middag før turbussen tar oss med til Schiphol flyplass.

Flyavgang med KLM fra Schiphol er klokka 20.45. Vi forventer å lande på Værnes klokka 22.50

Turpris: 18 950.- *
 
Enkeltromstillegg: 5 500.- **

Bestill før 01.01.2024 og få kr. 1000.- i rabatt.

Inkludert i reisen:

  • Fly Trondheim – Amsterdam t/r (fly fra andre flyplasser på forespørsel)
  • Tre netter på hotell med frokost
  • Tre middager
  • Buss i Nederland
  • Reiseleder fra Solgruppen
  • Norsk eller skandinavisktalende lokalguide i Nederland to dager
  • Inngang i Euromaast, Anne Franks hus, Keukenhof
  • Kanalrundtur
  • Besøk i Volendam og Edamer ostefarm med treskomakeriet

Prisinformasjon

DatoAvreisebyVarighetPris p.p. *Enkeltromstillegg **Bestill tidlig rabatt ***
21. - 24.04.2024Trondheim4 dagerKr 18 950,-Kr 5 500,-Kr 17 950,-Bestill
21. - 24.04.2024Fra andre flyplasser4 dagerPå forespørselKr 5 500,-Fra kr 17 950,-Forespørsel

* Oppgitt pris per person tar utgangspunkt i at 2 personer deler rom
** Enkeltromstillegg kommer i tillegg når 1 person benytter et rom alene
*** 
 Oppgitt pris per person gjelder ved bestilling innen 01.01.2024