Yorkshire og grenselandet Skottland/England

Ledig


Yorkshire og grenselandet Skottland/England 2-9 juni 2023

Bli med på reise i grenselandet mellom Skottland og England og i historiske og vakre Yorkshire med vikingbyen York. I dette naturskjønne området besøker vi det ikoniske klosteret Lindisfarne, det romerske "grensegjerdet" Hadrian's Wall, Draculas Whitby og nasjonalparken Yorkshire Dales, kjent fra TV-seriene «Med hjartet på rette staden» og «Den nye dyrlegen». Det blir en reise gjennom vakre landskap, dramatisk historie og sjarmerende byer.

 


Dag 1 - 2. juni:

Fly fra Trondheim til Edinburgh. Bussen henter oss på flyplassen og etter en liten vandring langs berømte Royal Mile i Edinburgh, kjører vi sørover langs kysten av Skottland og krysser så vidt grensen til den sjarmerende kystbyen Berwick upon Tweed. Her bor vi i to netter.

Berwick upon Tweed

Dag 2 - 3. juni:

Vi tilbringer dagen på Lindisfarne. Lindisfarne (også kalt Holy Island) er ei tidevannsøy som har fastlandsforbindelse ved lavvann. Vi kjører ut på øya og besøker ruinene av det berømte Lindisfarne kloster som i 793 ble angrepet og plyndret av norske vikinger. Hendelsen har gått inn i historien som starten på vikingtiden. 

Lindisfarne

Dag 3 - 4. juni:

Vi reiser fra Berwick langs kystveien til storbyen Newcastle-upon-Tyne hvor vi ser oss litt rundt og spiser lunsj. Deretter kjører vi inn i landet til den lille markedsbyen Hexham som ligger like ved de best bevarte og flotteste strekningene av Hadrians mur. Ta med badetøy, i Hexham bor vi på hotell med badebasseng.

Hadrians mur

Dag 4 - 5. juni:

Etter frokost blir det flere stopp og gåturer langs Hadrians mur mellom Hexham og Haltwhistle. Hadrians mur ble bygd av romerne og var Romerrikets nordgrense i Britannia. De ga opp forsøket på å ta Skottland, og muren skulle sikre grensen mot nord og hindre pikterne og andre krigerske stammer å streife på plyndringstokt inn på romersk område. Muren strekker seg fra kyst til kyst mellom Carlisle og Newcastle. 

 

Fra Hadrians mur tar vi reisens lengste kjøretur til York gjennom naturskjønne Yorkshire Dales. På strekningen Haltwhistle – Hawes – Malham – Grassington til York, kjører vi gjennom landskapet og byene som er kjent fra TV-serien om dyrlegen James Herriot, og fra bøkene skrevet av søstrene Brönte. Blant andre ble boka «Stormfulle høyder» til i dette landskapet. Vi ankommer historiske York, vikingenes Jorvik og her bor vi i fire netter.

York

Dag 5 - 6. juni:

Bytur i York: Vi går gjennom den gamle historiske bykjernen med blant annet The Shambles og Diagon Alley, og tar inn byens sjel. Den berømte katedralen York Minster, en av de største katedralene fra middelalderen i England og Nord-Europas største gotiske katedral står på programmet. Vi besøker vikingmuseet Jorvik, som forteller historien om byen som var vikinghovedstaden i området for over tusen år siden. I museet får du både se, høre og til og med lukte livet slik det var.

 

Dag 6 - 7 juni:

Vi starter dagen med gåtur på den godt bevarte bymuren som omkranser den historiske bykjernen. Deretter tar vi turen til Cliffords tower, del av middelalderens York Castle, med sin fantastiske utsikt over gamlebyen. Etter lunsj busser vi til Thornborough Henges, seremonielle sirkler fra steinalderen, og Castle Howard, et staselig stort slott med flotte hager.

 

Dag 7 - 8. juni:

Buss til Stamford Bridge der kong Harald Hardråde falt i 1066 i sitt forsøk på å gjøre England norsk, så til den vakre kystbyen Whitby hvor historien forteller at Dracula steg i land da han ankom England. Gåtur i havna, opp de berømte trappene til Whitby Abbey som troner over byen. Busstur tilbake til York gjennom de sjarmerende kystbyene Robin Hoods Bay og Scarborough.

Whitby Abbey

Robin Hoods Bay

Dag 8 - 9. juni:

Dette er vår siste dag på tur sammen. Bussen kjører oss til flyplassen i Manchester via landsbyen Haworth omgitt av hedelandskapet Yorkshire Moors, søstrene Brontês hjemby. Store romaner ble til her, og byen er stolt av sin litterære fortid.

Fra flyplassen i Manchester går turen hjem til Norge.

Reiseleder på turen blir Kristin Prestvold. Hun har vært reiseleder på flere av våre turer til Skottland, Irland og på Svalbard. Hun er arkeolog i Trøndelag fylkeskommune og har nettopp utgitt en kulturhistorisk reisehåndbok om nordre Skottland, ”Oppdag Vesterled”. Hun er en meget dyktig formidler, og svært kunnskapsrik. 

Inkludert i prisen

  • Fly Trondheim – Edinburgh, Manchester - Trondheim
  • 7 hotellovernattinger med frokost 
  • 2 middager 
  • Busstransport under hele reisen 
  • Inngangspenger i henhold til program
  • Norsk reiseleder 

Pris

Pris per person i dobbeltrom: kr. 23 990,- Pris for å reise alene: kr. 27 990,-

 

Avreise fra annen flyplass enn Trondheim på forespørsel. Flytillegg kan forekomme.


Bestill reisen
Send oss en forespørsel

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

  • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
  • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
  • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
  • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her