Altea

Alteas hvite gamleby med sine steinbelagte trange gater er stedets fremste attraksjon. Den pittoreske kirkeplassen med et rikt utvalg av gallerier, små butikker, restauranter og barer er gamlebyens samlingspunkt.

klima
Camí Vell d'Altea, 51, 03581 l'Alfàs del Pi, Alicante, spain
#
restaurant
Bodegas Enrique Mendoza
Camino del Romeral, 42, 03580 Romeral, Alicante, Espagne
#
Bar
Vetmóvil Albir
Camí de la Mar, 95, 03580 l'Alfàs del Pi, Alicante, Espagne
#
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Om Altea

Middelhavets perle
Byen er delt i tre områder, sentrum, strandpromenaden og kirkeplassen i gamlebyen. På kirkeplassen ligger den vakre kirken med de Altea-blå, glaserte kuplene. Altea er kjent for blåfargen, som man kan se igjen i alt fra kunst og malerier til dører på de små husene. Flere malere, poeter og forfattere har valgt å bosette seg her på grunn av de vakre omgivelsene.

Altea er kjent for sitt gode klima og sitt spesielle lys. Det er flere flotte turmuligheter i området, både i en av de mange fjellene i bakgrunnen og fra strandpromenaden hvor man kan spasere helt inn til Albir.

Reiselederservice
Våre reiseledere har treffetider etter avtale. Det vil også være mulig å bli med på alle Solgruppens arrangementer og aktiviteter i Albir om man ønsker det. Bussen til Albir går ca 1 km fra hotellet.

Praktisk informasjon
Det er en del bakker, trapper og sjarmerende trange gater i gamlebyen i Altea. Man kan spasere over broen eller gjennom boligområdet fra Hotel Cap Negret og inn til sentrum, eller til strandpromenaden. Her er det dessverre ikke så godt egnet om man har gangvansker eller behov for hjelpemidler for å ta seg frem. Buss inn til Albir ca 1 km unna hotellet.

Solgruppens Servicekontor ligger ved Solgruppens norske Bok-Cafe i Albir. Her får våre gjester hjelp, informasjon, melde seg på utflukter, aktiviteter, låne bøker, leie bil og hjelpemidler som elektrisk scooter, rullator etc.  Det arrangeres ulike aktiviteter og utflukter, avhengig av årstid og lokale høytider. Hver uke kommer det nytt aktivitetsprogram. I en nødsituasjon kan du alltid få tak i oss på vår døgnåpne vakttelefon. Våre reiseledere har flere års erfaring og vil gjøre sitt ytterste for at du skal trives og ha det godt.

Solgruppen formidler også bilutleie Du får levert bilen på hotellet, på vårt kontor eller på flyplassen.  Det er enkelt å leie seg en sykkel, både vanlig sykkel og elsykkel. Trygt og godt. Vi har mange forslag på steder man kan besøke.

Bosteder i Altea

Aktiviteter

Vi har ikke så ofte aktiviteter eller arrangement på hotellet i Altea, men alle er velkomne til å delta på det som skjer i Albir. Dette kan du lese om på ukesprogrammet.

Vi er her for deg

En reise med Solgruppen kan bli akkurat slik du ønsker deg. Du velger selv den flyplassen du vil reise fra, hvor du vil bo under oppholdet og selvsagt hvor lenge du ønsker å være der. Våre guider på destinasjonen er behjelpelig om du skulle ha spørsmål underveis i oppholdet.

Tilgjengelige helsetjeneste

24 timers vakttelefon for å komme i kontakt med lege.

Man kan få dialyse ved sykehuset i Benidorm. Dette må bestilles før reisen starter.

Man kan gå til optiker i Altea og få briller til en lavere pris enn i Norge.

Bestill fysioterapi samtidig som du bestiller din reise. Behandlingen foregår i Albir. Antall behandlinger avhenger av tilstand og vil bestemmes etter første møte med fysioterapeuten. Fysioterapeuten vil være behjelpelig med å fylle ut alle nødvendige dokumenter som man behøver for innsending for refusjon fra HELFO.

Vanlige spørsmål og svar

Det er mulig å leie seg både vanlig sykkel og elsykkel under oppholdet.

Det er minibanker flere steder i Altea. Det går fint å betale med kort de fleste steder, så behovet for kontanter er ikke så stort lenger.

Man kan leie mange forskjellige hjelpemidler. Feks krykker, rullator, rullestol og elektrisk scooter.